Familiens tale - som Simon holdt.

Kære alle på Kiira Primary School
- elever
- forældre
- lærere
kære alle gæster.


Til indvielsen holdt Simon familiens tale. For at de mindste elever i skolen - P1 og P2 - kunne forstå det, oversatte lærer Nelson Simons tale til lugandisk - det lokale sprog. Eleverne undervises på engelsk - det er fællessproget i Uganda.I oktober 2005 kom vi førstegang på Kiira Primary School. Grunden til at vores familie var her var for os meget tragisk. Thyge, vores bror og søn var druknet i Victoria Nile.

I Danmark er der en tradition for at familie og venner køber blomster og kranse til en bisættelse. Vi vidste at Thyge – hvis han kunne bestemme – ville have syntes at det var unødvendig at bruge penge på det – og ham.
Nej, pengene skulle gå til nogen, der kunne få glæde af dem.
I oktober var vi rundt og se på forskellige skoler og institutioner. Vores første besøg var Kiira Primary School. Vi blev modtaget af Headmaster, som stolt viste os rundt på jeres skole. Vi så mange glade elever og mødte bl.a. Nelson – lærer. Gennem turen rundt på skolen fik vi en god snak om fremtidige ønsker for jeres skole. Sammen med Den Danske Ambassade faldt valget naturligt på JERES SKOLE – eller som vi siger i hjemme i Danmark – ”vores skole”. Vi har været meget glade for at I ville være med til at starte dette projekt og medvirke til at denne Hall er blevet opført for pengene, vi fik fra vores familie og venner i Danmark. Anita Jürz fra den Danske Ambassade, som har været vores families repræsentant i projektet, har sammen med jer lavet et utroligt flot arbejde, som vi har kunnet følge hjemme i Danmark. Gennem Nelson har vi også kunnet følge livet på skolen.
I Danmark er der tradition for at forældre og lærere i samarbejde arrangerer arbejdsdage, hvor man ved en fælles indsats får udrettet praktiske ting omkring deres fælles skole. Det ved vi I også har gjort bl.a. ved sammen at rengøre og male skolen.
For Christine og jeg har det været meget spændende også at deltage i at gøre skolen klar til denne indvielse. Vi er også glade for at vi måtte få 3 ugers praktik som lærerstuderende på Kiira Primary Scholl.

Held og lykke med jeres nye hall fremover. Vi håber I vil få stor glæde af den. Vi vil komme igen og besøge jer på skolen.